Следвайте Гласове в ТелеграмФалстарт на първото заседание на парламента след предизборната

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФалстарт на първото заседание на парламента след предизборната
Коментари Харесай

Провал на първото заседание на НС след вота. ГЕРБ и ДПС не влязоха в пленарната зала, Петков ги моли да се върнат

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Фалстарт на първото съвещание на Народното събрание след предизборната почивка. Депутатите не събраха кворум от първия път и ръководителят на Народно събрание даде отмора преди втория опит. Електронното табло сподели единствено 74 регистрирани. Причината обаче не беше единствено отсъствието на ГЕРБ, а и отводът на ПП-ДБ да се записват. В залата ги няма и депутатите от Движение за права и свободи, които пък провеждали съвещание на групата.

Така ГЕРБ извършиха заканата си и освен не се записаха, само че и не влязоха в пленарната зала. В коридорите председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изясни, че имат съвещание на депутатите в партийната централа.

Аз пристигам, тъй като имам ангажимент към Председателския съвет, посочи тя.

На въпрос за лидерска среща, Атанасова разяснява, че те са нещо регулярно във формата на " некоалицията ".

" Има доста тематики, които би трябвало да бъдат детайлно оценени, в това число и по какъв начин се извършва управническата и законодателната стратегия. Нека да подчертая, че тази управническа стратегия беше подписана от министър-председателя, в това число и ротационния подобен, и с нея се ангажираха двете парламентарни групи - ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) ", сподели тя.

По прелиминарен анонс на ръководителя на партията Бойко Борисов през днешния ден би трябвало да се организира национално заседание на ГЕРБ, с цел да се вземе решение дали ще останат в ръководството и ще продължат да поддържат държавното управление на ПП-ДБ, в което имат единствено един вицепремиер и министър на външните работи.

Същевременон съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков насочи апел към ГЕРБ и Движение за права и свободи да се върнат в залата:

Ние сме пратени от хората да работим в Народното събрание и ще ги чакаме, това е работата на народните представители. 

Той изрично съобщи, че те няма да се записват, в случай че не се появят, тъй като: " няма да дадем опцията на хората от   " Възраждане "  да делегират законодателните процеси в Народното събрание.

" Ние знаем, че след изборите са моменти, когато човек би трябвало да направи проверка и да премисли резултатите си ", сподели още Петков и допусна, че за сътрудниците му, това са сложни моменти, само че въпреки всичко изборите са свършили.

По отношение на оставката на Мустафа Карадайъ като ръководител на Движение за права и свободи, Петков разяснява, че всеки има право да си избере водачите, да ги сменя, да има смяна. 

Източници: " 24 часа ", dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР